dimarts, 31 de maig del 2016

Sessió del balanç social




El passat divendres 27 de maig vam participar en una sessió sobre el balanç social convidats per Grup Clade,  a la seu de Lavola, a càrrec del  del catedràtic José Luis Retolaza, de la Deusto Business School.

La sessió va tractar quatre temàtiques: el concepte de comptabilitat social, el model subjacent d’anàlisi com a model polièdric, el procés metodològic de la comptabilitat social i el mecanisme de validació de la metodologia.
La tendència general és que les empreses mercantils es focalitzin en destacar el valor econòmic de la seva activitat, reflectida en la presentació dels seus comptes anuals, mentre que les empreses socials se centren en destacar el valor social de les seves activitats.
Es pretén vol fer una clara aposta per la presentació dels comptes des de la vessant del Balanç Social, entesa com la integració del valor econòmic que reflecteixen els comptes anuals, amb la incorporació del valor social aportat de les nostres actuacions.

Notícies relacionades: 
La comissió de RSC de Grup Clade fa una sessió sobre Balanç Social



dilluns, 30 de maig del 2016

Ens visiten professionals d' Amadip Esment (Balears)




Els dies 28 i 29 d'abril ens va visitar un equip de professionals d' amadip-esment (Balears) per conèixer el model de treball de les nostres entitats.  Concretament van visitar l'Associació Sant Tomàs, TAC Osona i La Fageda.

La visita va ser interessant per totes dues parts i va forjar sinèrgies i un estret vincle de col·laboració entre les entitats. 


Anteriorment el mes de novembre, sinergrup va visitar-los a Mallorca per conèixer el seu Model d'ocupació i l'adaptació que han fet de la formació professional dual per a persones amb discapacitat i transtorn mental i que compta amb el suport de l'Administració Balear que ha apostat per aquesta fórmula.

L'experiència en d'altres països demostra que la formació professional dual, que combina formació teòrica amb pràctiques reals en empreses, millora l'ocupabilitat de les persones i redueix l'atur.





El Centre Riudeperes participa al I Congrés Internacional d’Atenció Integral



El Centre Riudeperes de l’Associació Sant Tomàs, ha participat al I Congrés Internacional d’Atenció Integral celebrat a Barcelona. Aquesta conferencia reuneix a investigadors, clínics i gestors de tot el món que participen en el disseny i el lliurament de la salut integral i l'assistència social. Els professionals del Centre Riudeperes van tenir l’oportunitat d’exposar el seu model integrat de serveis socials i sanitaris a tots els assistents. Moltes felicitats per la feina realitzada!

dilluns, 16 de maig del 2016

Reunió amb Josep Vidal, nou director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa




Dimecres, 11 de maig, ens vam reunir amb Josep Vidal, nou director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, per presentar-li sinergrup i el conjunt d'entitats que en formen part, així com les principals preocupacions del nostre sector. 

Per la seva banda ens va explicar quines mesures pretén impulsar durant aquesta legislatura per afavorir la viabilitat dels centres especials de treball. 

dilluns, 9 de maig del 2016

Projecte "Gent molt capaç"



El passat mes d’abril es va iniciar el projecte “Gent molt capaç” a la secció de serveis industrials i durant el mes de maig es va endegar a la secció de neteja. 

Aquest projecte compartit amb la Fundació Viver de Bell-lloc, pretén que 25 joves ( 15 a Osona i 10 al Vallès Oriental) adquireixin una feina gràcies a l’adquisició de les competències necessàries a través de la formació dual en el propi centre especial de treball. 

El projecte s’està portant a terme gràcies a una estreta col·laboració entre les àrees productives i l’àrea social de l'empresa social Tac Osona de l'Associació Sant Tomàs.