dimarts, 22 de setembre del 2015

IX Jornada sobre el "Model La Fageda" (06/11)



El proper 6 de novembre La Fageda convoca la 9a Jornada sobre el "Model La Fageda" a la seu de l'entitat, Mas els Casals. En tres anys hi han participat gairebé 200 emprenedors de diversos punts de l’estat espanyol i del món, que busquen inspiració en experiències d'èxit. Les places són limitades i es concediran per rigorós ordre d’inscripció.
Aquesta jornada s’adreça a totes aquelles persones i/o entitats interessades en conèixer el projecte de la Fageda de la mà del seu fundador i president, Cristóbal Colón. Està especialment destinada a emprenedors socials i seguidors de l’organització.

Objectius:

  • Donar a conèixer l’experiència de la Fageda, amb més de 30 anys d'història, a emprenedors socials.
  • Crear un espai d’intercanvi entre emprenedors socials.
  • Mostrar les claus d’èxit d’un projecte nascut per resoldre una problemàtica social a través d’una empresa viable.

Programa:

9'45: Recepció i benvinguda
10'00: Esmorzar
10’30: Visita a les instal·lacions
11’30: 1a sessió de treball i intercanvi sobre el model La Fageda
13’00: Pausa
13’15: 2a sessió de treball
14’45: Dinar
16'30: Comiat.

Dades d'interès:

Data i horari: Divendres, 6 de novembre de 9:30 a 16:30h.
Ponent: Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda.
Lloc de celebració: La Fageda, Mas Els Casals, s/n. Santa Pau (la Garrotxa).
Preu: 80€ (esmorzar, dinar i documentació inclosa).
Descarrega't el programa (o la versión castellana).

Procés d'inscripció:

Registra't a través del Formulari de Google Docs.
Fes una transferència a ES97 2100 0008 2502 0066 2561 amb el concepte 'IX Jornada Model Fageda'. Data límit 23 d’octubre.
Més infomació al telèfon 972 681010, demanar per Albert Riera o Ester Carreras.
Les places són limitades i es concediran per rigorós ordre d’inscripció.
Per a un millor desenvolupament de la jornada és important participar-hi amb uns coneixements previs sobre la història de atès els seus trenta anys d’existència i la diversitat d’activitats i serveis que porta a terme. Recomanen especialment la lectura del llibre que resumeix la nostra història i consultar també els links del document "Recursos informatius"sobre La Fageda. Llegeix també "No surten de La Fageda amb un manual d'instruccions però sí amb l'esperit d'emprenedor més accentuat" a La Vanguardia.
Durant la jornada els participants interactuen molt amb el ponent i sobre qüestions diverses. Proposem als participants que a banda de formular preguntes el mateix dia de la jornada, enviïn també per correu electrònic les principals qüestions i dubtes que tinguin. Això ens permet un treball previ per tractar els continguts de la jornada. Agrairem que les qüestions ens siguin entregades a l’adreça de correu comunicacio@fageda.com una setmana abans de la jornada.
Font: Bloc de La Fageda

dissabte, 19 de setembre del 2015


The Gospel Viu Choir (TGVCHOIR) va fer vibrar a tots els assistents del Concert Solidari a favor de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars amb el seu Non Stop Gospel. Van aconseguir aixecar de les butaques, cantar i emocionar al públic, però sobretot, va aconseguir arrencar el seu millor somriure, o “smile” com diu en Moisès Sala, el seu director.
El Concert, organitzat per l’Associació Esclat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport de La Tavella i Cooperativa Consum, va tenir lloc el passat divendres 18 de setembre a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona.
Non Stop Gospel és la proposta més arriscada, trepidant i innovadora de TGVCHOIR. Amb aquest espectacle de #urbangospel, la formació ha obert una nova etapa, caracteritzada pel ritme més intens i el funk més electritzant i potent, amb tota l’energia que, des de sempre, ha portat TGVCHOIR dalt de l’escenari.
Non Stop Gospel és un cúmul d’emocions a flor de pell, una seqüència musical en què l’espectador forma part del propi espectacle amb una dinàmica intensament participativa, des de la primera cançó.
Al final del Concert, Joan Bertran, President d’Esclat, acompanyat de la Lola de la Fuente, Directora General d’Esclat i del Juan Díaz, usuari de la Residència Esclat Marina, van agrair la presència a tots els assistents i van donar un ram de flors al creador i director d’aquest Cor de Gospel tan espectacular i compromès en causes socials com la nostra.
Font: Web Associació Esclat. Comunicació

divendres, 18 de setembre del 2015

Caminada popular amb Fundació Tallers


Vine a Caminar amb Fundació Tallers!!
Diumenge 18 d’Octubre, a Santa Coloma de Gramenet, fem la caminada per la inclusió i el civisme. La jornada estarà plena d’activitats lúdiques per grans i petits.
Fundació Tallers, amb col·laboració amb l’Associació Running Vigía, organitza unaCaminada a la ciutat de Sta. Coloma de Gramenet per tal de fomentar la inclusió social de les persones amb diversitat funcional de l’entitat implicant la xarxa d’entitats i la ciutadania.
Les persones amb discapacitat intel·lectual i /o trastorn mental sovint tenen dificultats per relacionar-se fora de l’entorn de la família o la nostra entitat, per això vam pensar que organitzar una caminada vinculada a la ciutadania era una bona oportunitat per a que puguin gaudir d’una activitat de lleure i interrelacionar-se amb persones de la ciutat.
La caminada tindrà dos circuits, 2km i 5km, amb origen i final al Parc Europa de Santa Coloma de Gramenet.
Al final de la caminada, tots els participants rebran una bossa amb  avituallament i més. 
La caminada, amb sortida i arribada al Parc Europa, comptarà amb diferents activitats d’animació.
  • Exposició Fundació Talles
  • Tallers activitats dirigides
  • Pinta cares
  • Batucada
  • Clown
  • Actuació grup Set de So
  • Actuació Colla Vella Diables
  • 3 Inflables infantils
  • Animació infantil
  • Fes la foto amb Mickey
  • Master class Zumba
  • Exhibició aus rapinyaires
  • Exhibició Karate
  • Presència de la deixalleria mòbil
  • Presència del vehicle de recollida de roba
Per participar a la Caminada t’has d’inscriure o per la plataforma http://www.championcheck.com/caminada-fundacio-tallers  o bé de manera presencial a partir del dia 21 de setembre a:
– Fundació Tallers. C. Almogàvers 18, Sta. Coloma de Gramenet
– Centre Cívic del Barri Llatí.C/ Nàpols 41, Santa Coloma de Gret
– Complex Esportiu TORRIBERA. C/ Castella S/N, Santa Coloma de Gret
– Duet Sport Can Zam. Carrer Víctor Hugo, Santa Coloma de Gret
– Duet Sport Fondo. Pl. Mediterrània, s/n, Santa Coloma de Gret
– Biblioteca Can Peixauet. Av. de la Generalitat 98, Santa Coloma de Gret

dijous, 17 de setembre del 2015

El Centre Riudeperes presenta un Pòster al 5è Congrés Internacional de planificació de decisions anticipades i atenció al final de la vida



El 10 de setembre el Centre Riudeperes va presentar un pòster al 5è Congrés Internacional de planificació de decisions anticipades i atenció al final de la vida, organitzat pel ministeri de Salut Alemany. 

El Congrés va tenir lloc a Munich del 9 al 12 de setembre. Els autors del pòster presentat són professionals de Riudeperes; Alícia Brunet, Laura Mayenco i Montse Codinachs, conjuntament amb els metges de família del centre; Carles Blay i Núria Camprodon, a més dels professionals de la càtedra de cures pal·liatives de la Universitat de Vic; Cristina Lasmarias Martínez, la qual va presentar-lo al congrés. 

El pòster forma part d’un dels 130 que es van presentar i, exposa el cas concret de Riudeperes per la seva particularitat d’atendre a persones amb discapacitat intel·lectual greu. En aquest document s’explica els antecedents i context del centre, l’objectiu del pla de decisions anticipades, els mètodes que s’utilitzen a Riudeperes, els resultats i la conclusió del seu funcionament des de la posada en marxa. 

Els autors del pòster van decidir participar al congrés per tal de donar a conèixer la metodologia de treball que Riudeperes està aplicant des del 2013. Una metodologia pionera en centres residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.

Font: El bloc de Sant Tomàs

divendres, 4 de setembre del 2015

“La clase dirigente sufre una patología espiritual”

Cristóbal Colón, Fundador y presidente de La Fageda FOTO: ANDREA BOSCH

Cristóbal Colón, president de La Fageda, explica en aquesta entrevista el difícil equilibri necessari entre la visió social i empresarial del projecte.

Missatge de Cristòbal a l'educació primària


Cristóbal Colón, president de La Fageda, parla del valor de la responsabilitat dins l’emprenadoria a la XTEC, la xarxa educativa de Catalunya.

Alimentació ecològica amb final feliç

Nou espot de La Tavella


Vegeu el vídeo






dimarts, 1 de setembre del 2015

El País Cat es fixa amb la nova aplicació de ‪#‎voluntariat‬ de Sant Tomàs i li dedica un article.


Voluntarios a toque de pantalla

La Asociación Sant Tomàs crea una aplicación para móviles, pionera en Cataluña, que organiza en tiempo real las demandas de colaboradores de la entidad


La asociación Sant Tomàs destinó 3.000 euros en la puesta en marcha de la aplicación /CONSUELO BAUTISTA

Un 17% de los catalanes, según la Generalitat, realiza algún tipo de voluntariado en el rico tejido de asociaciones sociales, culturales o ambientales. En número redondos, 1.250.000 personas. Se trata de un recurso importante e imprescindible para la realización de muchas actividades, pero también un poco ingobernable. Es por ello que las entidades busquen herramientas para gestionar mejor este potencial. La Asociación Sant Tomàs, en la comarca de Osona, ha encontrado en una app de cosecha propia una manera innovadora de organizar a sus voluntarios.
“Para nosotros es muy importante llegar al máximo número de gente posible, especialmente al público joven”, explica Jordi Molas, coordinador de voluntariado de la entidad. Fundada en 1966, Sant Tomàs trabaja con personas con discapacidad intelectual y sus familias. Atiende a unas 1.650 personas de un gran espectro de edades, según su última memoria. La entidad tiene una bolsa de unos 200 voluntarios, los cuales ayudan en actividades de ocio al aire libre, acompañamientos en actividades vacacionales, monitores de colonias…
El diseño y puesta en marcha de la ‘app’ costó unos 3.000 euros
La idea de usar una aplicación le surgió a Molas hace cuatro meses, cuando pensaba en soluciones para una mejor gestión de los voluntarios y ampliar su espectro de colaboradores. En muchas ocasiones, a pesar del gran número de personas inscritas en las bolsas que tienen las entidades, resultaba difícil para Sant Tomàs hacer visible la oferta de plazas o encontrar quien pueda prestar su tiempo con poco margen de tiempo. Unos problemas a los que tienen que enfrentarse casi todas las asociaciones que requieren del voluntariado para realizar sus programas.
Molas contactó con la empresa Aplick, también asentada en Vic. “Son emprendedores jóvenes. Uno de ellos tiene un familiar con discapacidad intelectual al que atendemos y conocía nuestro proyecto”, explica el coordinador. El resultado fue un programa parasmartphones, ya disponible gratis para Android y Iphone, que permite no solo entrar en la bolsa de voluntarios de la entidad sino que envía alertas a los ya inscritos sobre las últimas ofertas.
Gestionar la bolsa de colaboradores es uno de los retos de las entidades
Cada una de esas peticiones explica las tareas, los objetivos, los horarios, la localización y otros datos que permiten al candidato decantarse. Esto de entrada permite hacer un cribado para garantizar la satisfacción de ambas partes. "Creemos que la persona voluntaria quiere saber cuál será la repercusión de su acción y por eso hay que ir más allá de pedir a una persona que se comprometa con el voluntariado sino que hay que explicar por qué se le pide", agrega Molas.
Sant Tomàs invirtió 3.000 euros en la puesta en marcha de la app. A pesar de estar en periodo de prueba, Molas está contento con el resultado. Hasta la fecha más de 200 personas se han bajado la aplicación. Ayer, dos ofertas en el centro de Riudeperes para apoyar las actividades estivales estaban marcadas con el carácter de Muy urgente. También había una recién publicada: Se busca a alguien para enseñarle a un usuario a tocar el piano, a partir de septiembre, por 45 minutos después de las cuatro de la tarde.
La asociación quiere amortizar el dinero que ha invertido en la puesta en marcha de la app, pero también está dispuesta a ayudar a otras entidades que quieran implementar la herramienta, una buena práctica dentro del tercer sector. También espera, en un futuro, permitir otras funcionalidades que permitan poner más en contacto al equipo con las diferentes ofertas. El voluntariado a un toque de pantalla.