diumenge, 30 de novembre del 2014

Premi BEST per Mas Albornà



L'Agrupació de Bestiari Festiu premia la iniciativa social de Mas Albornà en la seva primera edició.


La Fageda presenta una nova col·lecció de melmelades per a maridatges

Regal per a empreses

La Fageda presenta una nova col·lecció de melmelades per a maridatges pensada especialment com a regal d'empresa. La proposta "Gran Selecció" combina tant amb dolços com amb carns i peixos i destaca per la seva gran qualitat i singularitat.
http://www.fageda.com/melmelades-regal-per-a-empreses


La Fageda incorpora energies renovables en l’elaboració dels làctics

La introducció de la caldera de biomassa en la cooperativa forma part d’una remodelació que està fent la companyia i que, en una segona fase, té previst la construcció d’una nova fàbrica de iogurts l’any vinent.

Vegeu el vídeo aquí.

Font: www.fageda.com

Premi Toni Manchón per al projecte: "Envellim activament" realitzat per part del Centre Ocupacional i el Centre Riudeperes de l'Associació Sant Tomàs

 
 
Els guanyadors del Premi Toni Manchón recullen els premis davant d’un auditori ple i amb una actuació del grup de teatre del Centre Ocupacional i Tam Tam Gospel
 
Diumenge 30 de novembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de la Tam Tam Gospel, han organitzat un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat el proper dimecres arreu del món.
En l’acte s’han entregat els premis als projectes presentats a la tercera edició del Premi Toni Manchón per a les persones. Aquest premi va néixer per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre el seu fill ara fa poc més de tres anys, en agraïment el tracte rebut i essent conscients de l’enorme importància que es  tracti amb estima i afecte als usuaris.
El grup de teatre del Centre Ocupacional han donat la benvinguda als més de 150 assistents amb la representació de l’obra de teatre Artilugi. Tot seguit Toni  Ramírez ha presentat l’acte davant dels 150 assistents destacant la importància de la celebració d’un acte com aquest en un dia com aquest “on amb l’esforç del dia a dia dels treballadors s’intenta que cada dia sigui un bon dia per a les persones que atenem”
Tot seguit, els beneficiaris de la segona edició del Premi Toni Manchón, amb el projecte“teràpia aquàtica del Centre Riudeperes” han explicat de mans d’una fisioterapeuta, una voluntària i dues usuàries, el funcionament de l’activitat i tots els beneficis que els ha aportat a les persones ateses gràcies a haver guanyat el premi.
Seguidament Tina González, directora de l’Àrea laboral de les persones, ha explicat les especificacions de la  tercera edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 6 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació  Sant Tomàs que facin atenció directa i que hagin presentat un projecte complint les bases del concurs. La Tina també ha volgut agrair l’esforç que va fer el jurat del projecte format per Josep Ramírez, del Departament d’Educació de la Catalunya Central; Anna Bonafont, Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic; Carme Francolí, membre de la Junta de Sant Tomàs; Mª Àngels Manchón, germana de Toni Manchón i, ella mateixa.
Tot seguit, la mare de Toni Manchón, juntament amb la Tina Gonzalez han estat les responsables d’anunciar el Projecte guanyador, el qual ha estat el “Envellim activament” basat en l’Atenció Centrada  en la persona i realitzat pel Centre Ocupacional i el Centre Riudeperes. El premi ha estat un xec de 1.500 euros per poder-lo desenvolupar i un diploma.
Tot seguit s’han els obsequiat a tots els participants i s’ha fet la fotografia de grup.
Finalment, per tancar l’acte hi ha hagut una actuació de Tam Tam Gospel, un grup de Cant Coral de Vic formada per més de 35 músics els quals han fet cantar i picar de mans tothom de la sala, per despedir amb bon gust el dia de les persones amb discapacitat.
 
Font: Comunicació Sant Tomàs

dijous, 27 de novembre del 2014

Dos projectes de Sant Tomàs premiats a Territoris Solidaris de Fundació Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa

 

Dimarts varem rebre el premi Territoris Solidaris de Fundació Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa amb l’apadrinament de treballadors del BBVA pels nostres projectes: ”encalavaments, una via d’accés al món laboral” i “Sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació”.

Amb els diners obtinguts el projecte premiat “enclavaments, una via d’accés al món laboral” Tac Osona podrà formar sis persones amb altes necessitats de suport, a través de la seva capacitació i la creació de 6 llocs de treball en enclavaments laborals a la comarca d’Osona.

En relació a l’altre projecte premiat de l’entitat “Sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació” el premi permetrà millorar la comunicació quotidiana de les persones que s’atenen al Centre Ocupacional utilitzant nous recursos tecnològics (comunicadors, tabletes, software informàtic o reproductors de parla artificial entre d’altres) que facilitin les interaccions amb l’entorn més proper.

Felicitar des d’aquí també als altres 31 premiats a Catalunya!
 
Font: El Bloc de Sant Tomàs

dilluns, 24 de novembre del 2014

Vinilibrum: Lots d'economia social i cultural



Fundació Mas Albornà.
VINILIBRUM
Lots d'economia social i cultural
Més informació a: http://masalborna.org/ca/formacio.php#0

dimecres, 19 de novembre del 2014

Esclatec mostra la seva aplicació mòbil EsclaTIC i la Cadira Omnidireccional

 
Esclatec a les notícies de Barcelona TV, mostrant l'aplicació mòbil EsclaTIC i la Cadira Omnidireccional, tecnologia que ajuda millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat (minut 14:25)

dimarts, 18 de novembre del 2014

Calendari Solidari Esclat 2015!

 
Pel 2015, l’Associació Esclat presenta un calendari solidari per fomentar l’esport entre les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, protagonitzat per persones vinculades al món de l’esport professional i persones amb pluridiscapacitat usuàries dels centres de l’Associació Esclat.
L’objectiu principal és que amb la venda d’aquests calendaris puguem reprendre l’activitat de la secció esportiva federada de l’entitat, que es va haver de suspendre l’any 2011 per manca de pressupost.
En la Secció Esportiva Esclat, posada en marxa el 1994, principalment es practicaven la Boccia i l’atletisme, amb dos objectius molt clars i diferenciats: el competitiu i el rehabilitador. L’activitat física ajuda al desenvolupament global de les persones potenciant aspectes físics, mentals, socials i culturals.
A més, aquest calendari volem que serveixi per difondre la tasca que dia a dia realitza l’Associació Esclat, sensibilitzant la societat i fomentant la inclusió social de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars.
Hem tingut el plaer de comptar amb la participació de persones vinculades amb el món de l’esport professional com Ricky Rubio, Ona Carbonell, l’Equip de Bàsquet del FC Barcelona, Araceli Segarra, Raül Rodríguez i Javi López del RCE Espanyol, Àlex Corretja, Rafael Muñoz, Nani Roma, Jordi Arrese i Núria Picas, que van protagonitzar, juntament amb alguns dels nostres usuaris i usuàries, les fotografies del calendari.
El Calendari Solidari Esclat 2015 ha estat possible gràcies a la col·laboració de professionals, empreses i entitats com Arnau Chavarría, fotògraf, Connecta. Global Design & Communication, El Corte Inglés, El Centre d’Alt Rendiment (CAR), el Club Tennis La Salut, Climbat “La Foixarda”, entre d’altres.
La presentació oficial del Calendari Solidari Esclat 2015 tindrà lloc el 20 de novembre a les 19:00h a la Sala d’Àmbit Cultural de El Corte Inglés de Portal de l’Àngel.
A partir de llavors, el Calendari estarà a la venda al mateix El Corte Inglés de Portal de l’Àngel i de l’Avinguda Diagonal, fins al 14 de desembre de 2014. També el podreu adquirir adreçant-vos a qualsevol dels nostres centres o a la Fira Solidària de Nadal que tindrà lloc del 12 al 23 de desembre als Jardinets de Gràcia.
Aquest 2015 contribueix a què persones amb discapacitat tinguin una vida més saludable gràcies a la pràctica de l’esport!

Font: http://associacioesclat.com/associacio/novetats/calendari-solidari-esclat-2015/

dilluns, 17 de novembre del 2014

La Fundació Viver de Bell-lloc: "L'ocupació de persones amb discapacitat ha fet un retrocés molt important"

 
Carlos Sopeña, gerent de Viver de Bell-lloc, parla al Diari ARA sobre l’ocupació de col·lectius vulnerables #ARASocial

Llegeix més a http://bit.ly/ARASocial

 
 
 
 

La Fageda promou les melmelades amb un web vintage


Es presenta el nou web de melmelades a la Fira Orígens d’Olot junt amb les noves varietats que constitueixen les tres famílies de maridatges

Santa Pau, 14 de novembre de 2014. La Fageda consolida el projecte de melmelades amb el llançament del nou web www.maridatges.cat, que ofereix al consumidor propostes per descobrir noves combinacions a la cuina amb melmelades de fruita i verdura.
Quan l'any 2012 La Fageda engega el projecte d'horticultura i elaboració de conserves, el primer fet evident era que, de melmelades, els supermercats n’estaven plens. N’hi havia de totes les marques, mides i gustos. Era per tant necessari trobar la manera de diferenciar-se, tal i com ja havia passat 20 anys enrere quan va sortir al mercat el “iogurt de granja”. Per aquest motiu La Fageda, després d'explorar el mercat, decideix apostar per la idea de “maridatges”, oferint al consumidor la possibilitat de fer combinacions de melmelades amb diferents plats. Tanmateix, es decideix adquirir els dominis respectius.
La nova aplicació www.maridatges.cat neix amb l'objectiu de reforçar la idea dels maridatges, facilitant que el consumidor consulti propostes de maridatges amb melmelades La Fageda i també que comparteixi amb la comunitat les seves pròpies creacions. Per tal d'incentivar la participació dels usuaris en el web, La Fageda organitza el concurs "Proposa el teu maridatge ideal", que repartirà 22 premis entre tots els participants: un vol en globus amb Vol de Coloms, 11 àpats dobles als restaurants del grup Cuina Volcànica i 10 lots de melmelades.
El web, que també incorpora un buscador de botigues que facilita al consumidor trobar-ne les diferents referències al territori, es presentarà aquest cap de setmana en el marc de la fira agroalimentària Orígens d'Olot, on també es donaran a conèixer les noves varietats de melmelades: de porro, de llimona amb anet, de chutney de tomàquet i de nectarina amb clau i canyella. En total sumen 12 varietats agrupades en tres famílies, una que combina amb formatges, una altra amb carns i peixos i una tercera amb esmorzars.
Les melmelades de La Fageda estan elaborades amb fruites i verdures de qualitat i proximitat. La seva cocció curta dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos. La Fageda ha rebut el suport i coneixement de la Fundació Alícia, el centre referent en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.
La Fageda és cofundadora i forma part de l’associació de Centres Especials de Treball Sinergrup i de Clade, grup empresarial cooperatiu.

Font: Comunicació La Fageda

dijous, 13 de novembre del 2014

Presentació del nou espai de reflexió ètica en serveis d'intervenció social (ERESS) de Sant Tomàs



Una seixantena de persones assisteixen a la presentació del nou espai.
Un espai de Reflexió ètica és un òrgan autònom i interdisciplinari, de caràcter consultiu i assessor en la resolució de possibles problemes ètics que es produeixen en la pràctica de la intervenció social.
Vic-13 de novembre de 2014
L’Aula Magna de la Universitat de Vic ahir a la tarda va acollir a una seixantena de persones amb la intenció de conèixer el nou espai de reflexió ètica en serveis d’intervenció social de Sant Tomàs. Joan Soler, degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC; Ricard Aceves, director general de Sant Tomàs; Núria Jutglar, coordinadora de l’ERESS de Sant Tomàs i Ester Busquets, professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, membre de d’Institut Borja de Bioètica, formadora de DINCAT i membre de diversos ERESS de Catalunya, van presentar l’acte.
Joan Soler degà de la UVic-UCC, va ser qui va donar la benvinguda a l’acte destacant la bona
relació que hi ha des de sempre entre la Universitat i Sant Tomàs i, la importància de compartir el coneixement mutu. Per donar pas a la ponència va parlar de la necessitat dels valors “No hi ha acció sense finalitat, no hi ha finalitat sense valors i no hi ha valors sense ètica”, “Això és el què marca la bona praxis de les entitats i és un reconeixement a la seva tasca social i educativa, com és el cas de Sant Tomàs.”
Tot seguit, va ser el torn de Ricard Aceves, director general de Sant Tomàs, qui després de tornar l’agraïment a la universitat també va agrair a l’Ester Busquets el seu suport en el procés de creació del nou espai ètic. Aceves va exposar el perquè de la creació d’un ERESS. “És un goig presentar la realitat d’un projecte que es va començar a dibuixar arrel del pla estratègic de l’entitat”.- “ Als que treballem a Sant Tomàs ens importa molt la nostra actitud ètica, i la manera d’afrontar la nostra feina de cada dia” va remarcar Aceves. Per tancar la seva intervenció va afegir-hi l’últim apunt: “És important millorar contínuament amb el coneixement, el comportament i l’actitud ètica i l’ERESS és una eina fantàstica per vetllar-ho”.
A continuació, la coordinadora de l’ERESS de Sant Tomàs, Núria Jutglar, va exposar què és un ERESS i l’objectiu pel qual es va constituir. També va explicar qui el forma “Està integrat per professionals de diferents serveis de l’entitat amb formació ètica acreditada i, aquest funciona amb un reglament de règim intern”. L’apunt important de la intervenció va ser quan va destacar la missió del nou espai “a Sant Tomàs l’ERESS vol ser un espai on poder fer arribar consultes tant de pares com de professionals o voluntaris per tal de reflexionar-hi i així poder donar respostes més ètiques”. Núria Jutglar va tancar la seva intervenció remarcant que l’ERESS “Vol ser un espai que promogui el comportament ètic a través de bones pràctiques i protocols establerts. Un espai de tranquil·litat per escoltar tots els punts de vista per així aprendre nous valors ètics”.
Finalment, Ester Busquets, professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC i membre de diversos ERESS de Catalunya, va fer una ponència excel·lent de trenta minuts a base de preguntes i reflexions per centrar l’ interès dels assistents. L’objectiu era que s’adonessin de la importància que té l’ètica en la manera de treballar i de viure el dia a dia de persones a la societat i, més concretament, al món de la discapacitat.
Va encetar la seva ponència amb la pregunta: “per què és important que Sant Tomàs tingui un
espai de reflexió ètica? Què ha passat al món perquè ara aquest espai sigui necessari? “. Per
respondre-la, va fer una introducció als orígens, en l’atenció a la salut als anys seixanta als EEUU.
Fent referència al primer article de la declaració dels drets universals basada en la llibertat dels éssers humans, Busquets va destacar la importància de respectar la presa de decisions, intimitat, inclusió social i accés als serveis socials. A més del dret al treball i a la salut de les persones amb discapacitat. “L’espai de reflexió ètica en serveis socials és l’eina perquè estigui ben fonamentada i recolzada una institució com Sant Tomàs”. Un ERESS ajuda a desenvolupar i expandir l’actitud ètica. “Les actituds no es formen amb un discurs teòric, sinó amb models d’exemple; és a dir, amb persones que desenvolupin bé la seva tasca que serveixin d’exemple per a altres persones”.
L’Ester també va aprofitar la ponència per fer una crítica a la falta de valors i moral de la societat actual. Un ERESS és un ens que també fa una contribució moral a la societat a petita escala. Va citar una frase de Gandi “Ens hem de convertir en el canvi que desitgem veure en el món” “La societat es regenera èticament quan canviem la parcel·la que ens ha tocat viure”.
L’experta en ètica, va valorar positivament que l’òrgan de govern de Sant Tomàs hagi donat el vist i plau a professionals de l’entitat perquè formin part d’un ERESS. “Amb la creació d’aquest espai, encara es fa més explícit els valors de Sant Tomàs: no tenir por de repassar com fem les coses i mirar com ho podem fer millor. Voler fer el què s’ha de fer. Això neix d’una institució exigent”- “És important voler ser una institució més sana i creïble a la societat, i aquest voler ser l’hem de revestir d’ètica”.
Finalment, per tancar la presentació,va fer un resum concloent de la idea inicial: Per què és important que l’Associació Sant Tomàs tingui un espai de reflexió ètica?
Perquè és una eina que defensa la dignitat i els drets fonamentals de la persona amb discapacitat intel·lectual, per sensibilitzar professionals i voluntaris i, finalment perquè un espai d’ètica sempre ajuda a la generació ètica de la societat en general.

L’Associació Sant Tomàs posa a disposició de les famílies l’adreça electrònica de l’espai de reflexió ètica : eress@santtomas.cat

Més informació relacionada:

QUÈ ÉS UN ERESS?
Un ERESS és un òrgan de caràcter consultiu i interdisciplinari creat per analitzar i assessorar en qüestions de caràcter ètic en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat i les seves famílies i en l’àmbit de la gestió global dels serveis i de l’organització

OBJECTIU:
Contribuir a l’anàlisi de qüestions de caràcter ètic i promoure els valors als diferents serveis de l’entitat amb la finalitat de millorar la qualitat de l’atenció a les persones.

TASQUES:
Vetllar per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat; Orientar davant de casos o
situacions que generin conflicte; promoure i sensibilitzar en valors ètics a les persones que formen part de l’entitat; potenciar la formació ètica; difondre les bones pràctiques actituds ètiques professionals i organitzatives mitjançant l’elaboració i/o revisió de protocols i recomanacions”.

Font: Comunicació Sant Tomàs

dimecres, 12 de novembre del 2014

La Fageda, la RSE i allò que hi ha en una cosa de permanent i invariable.


Si busquem al diccionari la paraula essència ens la defineix com “Allò que constitueix la natura pròpia d’una cosa”, “allò que hi ha en una cosa de permanent i invariable”. És per aquest motiu que des de La Fageda quan parlem de Responsabilitat Social Empresarial , solem dir que  forma part de la genètica de l’organització, que en essència som un projecte de responsabilitat social.  Quan l’any 1982 Cristóbal Colón impulsa una empresa amb el propòsit de dignificar la vida de persones amb malaltia mental  concebent el treball com una eina rehabilitadora converteix una quimera  en un projecte que comença  a cobrir  un buit social. Trenta-dos anys després, el propòsit és el mateix, permanent i invariable, i afronta ara el  repte de la seva perdurabilitat.
Més enllà de normes, codis, manuals  i legislacions,  l’aplicació de polítiques de responsabilitat social a les empreses només seran reals, creïbles i efectives si el lideratge d’aquestes empreses interioritza els valors intrínsecs a la RSE i té capacitat per impregnar-los a la resta de l’organització. Creure és crear. Si l‘aplicació de la RSE en qualsevol PIME o gran empresa se sustenta només en interessos per a  fomentar una determinada imatge,  estem davant processos de maquillatge i ja se sap que el maquillatge, per més qualitat que tingui,  perd eficàcia amb l’inexorable pas del temps.
De ben segur que a La Fageda ens queden moltes assignatures pendents i probablement també  n’hem suspès alguna, però el notable és alt en el conjunt del seu expedient perquè el terme responsabilitat “ la capacitat de garantir l’acompliment d’una cosa” l’ha complert amb escreix.  La Fageda va néixer amb poc més de deu persones la vida de les quals transcorria fins aleshores  entre les parets d’un “manicomi”. Avui La Fageda acull prop de tres-centes persones, 160 d’elles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever.
La innovació, el compromís amb el client i amb els empleats, la planificació a llarg termini, l’estalvi en els processos de producció, l’avaluació de resultats i la transparència, aquesta última clau, són  considerats òrgans vitals de la RSE. En el nostre llenguatge, ho traduïm per tenir la persona com a eix i això fa que totes les accions, a vegades amb més o menys encert,  es focalitzin cap aquest valor.

Ester Carreras VergésRelacions Externes. La Fageda,SCCL

Article publicat al butlletí RSCAT. Responsabiltiat social a Catalunya. Consell de Relacions Laboral de Catalunya. Generalitat de Catalunya.

dimarts, 11 de novembre del 2014

Les empreses amb bons valors van millor

"Las empresas que tienen valores buenos y sólidos consiguen más satisfacción, compromiso y rendimiento. Por tanto, además de ganarse el cielo, viven mejor en la tierra", Oriol Amat.

Segueix llegint (La Vanguardia)

CatalunyaCaixa selecciona la Fundació Onada per a impulsar a Tarragona un projecte d’inserció laboral i social de persones amb discapacitat i/o trastorn mental



El projecte, que rebrà una dotació de 61.000€ per part de CX, permetrà la formació i creació de 8 nous llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever.
Per a CatalunyaCaixa, l’impacte social i l’arrelament territorial del projecte de la Fundació Onada han estat paràmetres decisius en la seva selecció.
Tarragona, 11 de novembre de 2014.- CatalunyaCaixa ha seleccionat el Projecte del Parc del Francolí de la Fundació Onada per impulsar la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o trastorn mental, com a receptor d’un fons dotat amb 61.000 euros, que l’entitat financera destina enguany a programes socials a Tarragona.
Durant l’acte de la signatura del conveni, celebrat a Tarragona, Josep Gomis i Martí, president de la Fundació Onada, ha destacat que “la sensibilitat de CatalunyaCaixa entorn a les persones amb més dificultats i el seu llarg recorregut de col·laboració amb les entitats socials, s’han d’agrair especialment en aquests moments de dificultats; aquesta aportació permetrà millorar la qualitat de vida de moltes persones i reforçarà el projecte del Parc del Francolí com un referent innovador i integrador”.
Ignasi Martínez, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Oest, ha manifestat que “valorem molt positivament l’àmplia experiència de la Fundació Onada a Tarragona, que és tot un referent en el seu àmbit d’actuació, i creiem que el seu projecte encaixa plenament amb la filosofia de servei de banca km.0 de CX, com és la personalització de les solucions, l’impuls d’activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori, i la sensibilitat social”.
Font: Comunicació Fundació Onada

dimarts, 4 de novembre del 2014

El centre Riudeperes participa en l'estudi "influència en l'epilèpsia de factors meteorològics" publicat en la Revista de Neurologia

El passat mes d’octubre la “Revista de Neurologia”, revista oficial de la Sociedad Española de Neurología que  publica contribucions científiques en el camp de la neurologia clínica i experimental,  ha publicat un article original “Influència en l’epilèpsia de factors meteorològics i cronològics”. Els autors de l’article són Alícia Brunet, infermera del Centre Riudeperes; Jacint Altimiras-Roset i Pere Roura-Poch de la Unitat Clínico-Epidemiològica CHV i  Josep Mª Aragonés del Servei de Neurologia CHV.

L’objectiu d’aquest article és analitzar la relació entre diferents variables externes, com variables meteorològiques i de calendari i, variables circadianes, amb l’aparició de crisis epilèptiques.

La població que s’ha agafat com a mostra de l’estudi són les persones que resideixen al Centre Riudeperes i que han presentat, entre l’any 2009 i 2012, alguna crisi epilèptica. Durant aquest període s’han registrat més de mil crisis i ha permès fer un estudi amb resultats significatius.

Aquí us podeu descarregar l’article.  

Font: Comunicació Sant Tomàs
 

dilluns, 3 de novembre del 2014

Voluntaris, entitats i empreses units compartint experiències

Des de la Fundació Santa Teresa, Fundació Onada i Fundació Ginac hi vam ser presents i actius amb el projecte Vols? sentir el voluntariat.
 
 
 
Voluntaris.cat va acollir el passat 20 d’Octubre al recinte d’ El Born CC la segona edició del Marketplace amb una assistència de més de 5.000 persones i més de 400 voluntaris.
El Marketplace 2014 és un esdeveniment bianual organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té com a objectiu principal facilitar un espai on voluntaris, entitats i empreses amb Responsabilitat Social comparteixin les seves experiències i busquin punts de trobada per col·laborar conjuntament, una relació necessària i imprescindible per la tasca transformadora social que realitzen milers de voluntaris a Catalunya.
A banda dels 77 estands distribuïts pels passadissos centrals del Born CC, durant tot el dia s’han organitzat diverses activitats formatives per a voluntaris i entitats, d’intercanvi d’experiències d’èxit i col·laboració, així com espais de debat sobre el sector del voluntariat.
Catalunya és una de les regions europees més actives en acció voluntària.
Per més informació:: www.marketplace.voluntaris.cat