divendres, 29 de juny del 2012

Premi Toni Manchon per a les persones


El passat 13 de juny va fer un any de la defunció de Toni Manchon, usuari del Centre de dia de la residència Riudeperes de l’Associació Sant Tomàs. Durant la seva vida, en Toni va estar als diferents serveis de l’entitat fet que va propiciar una molt bona relació entre la família i Sant Tomàs.

Per agrair el tracte rebut durant aquests anys i essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte als usuaris, la família ha pres la iniciativa de col·laborar amb l’Associació Sant Tomàs a través d’una aportació econòmica i un reconeixement; Premi Toni Manchón “Al millor projecte per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual “.

El premi, que es pretén que tingui una periodicitat anual, constarà d’un diploma i d’una dotació econòmica de 1500 euros que aniran destinats al projecte . Tindrà opció al premi qualsevol professional o equip de professionals de l’Associació Sant Tomàs que facin atenció directa i presentin un projecte adequat a les bases del concurs (podeu consultar les bases
aquí i el formulari del projecte aquí). El termini per presentar –lo és el proper divendres 28 de setembre i tot seguit un jurat decidirà quin és el millor projecte. L’acte de celebració per fer-ho públic serà el dimecres 31 d’octubre.

La junta directiva i el comitè directiu volen agrair a la fa família una iniciativa innovadora com aquesta pensada per impulsar nous projectes per l’entitat, i animen als professionals a presentar les seves propostes.

Font: El Boc de Sant Tomàs

Fundació Tallers participa a la Festa Major de Badia del Vallès i en el projecte "La meva ciutat un jardí"




El passat dissabte 16 de juny, emmarcat en la Festa Major de Badia del Vallès, Fundació Tallers vam estar amb un estand al Parc Joan Oliveres, des d’on vam difondre la nostra tasca vers la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i trastorn mental, així com exposar i vendre la nostra artesania. Estàvem al costat de l’estand del Consell Municipal de Salut de la Comissió de Salut Mental i Discapacitats, amb l’eslògan "Cuidar a les persones és fer Salut Mental" on s’exposava una campanya de sensibilització contra l’estigma social.

Fundació Tallers també estem participant en el Projecte "La meva ciutat un jardí" del Pla de Desenvolupament Comunitari de Badia del Vallès. Aquest projecte pretén sensibilitzar i valoritzar la importància de la biodiversitat en la ciutat i la possibilitat de gestionar i cuidar col·lectivament un espai públic. Si vols veure com hem preparat la terra i continuem col·laborant amb el reg del manteniment, conjuntament amb altres entitats, fes-te amic al Facebook del Centre Ocupacional de Fundació Tallers.

Font: InfoTallers (abril-juny 2012). Butlletí infomratiu de Fundació Tallers.

La Fageda es converteix en “Trending Topic” a la xarxa



Amb motiu de l’emissió a La Sexta de l’últim capítol de la temporada de Salvados, “Reiniciando España, La Fageda va convertir-se durant una hora en trending topic a Twitter.

 Jordi Évole va analitzar amb experts models alternatius de funcionament en diversos àmbits i si aquests són aplicables a gran escala perquè Espanya es reinicïi i surti de la crisi. Precisament La Fageda va ser un dels casos estudiats.

Només durant la nit del passat diumenge dia 10, dia del programa, es van publicar més de 1.500 tuits sobre La Fageda, que van impactar en prop de 700.000 comptes de Twitter. A Facebook també es va notar positivament l’emissió del programa i més de 20.000 persones van veure contingut associat a la pàgina de La Fageda.

El tràfic al web www.fageda.com va incrementar un 450% durant el diumenge i els dies posteriors.

Veieu l’entrevista:



 

La Fageda llença al mercat melmelades per mantenir 20 llocs de treball


Llegiu l'article a:
http://www.fageda.com/sites/default/files/20120624_ara_fageda_.pdf

Mas Albornà gestiona la neteja viària de Sant Martí Sarroca


23 ajuntaments de la comarca confien els seus serveis

El dia 28 de juny de juny ha tingut lloc l’acte de signatura de l’acord a través del qual es posa de manifest que el servei de neteja viària de la Fundació Privada Mas Albornà s’encarregarà de la neteja dels carrers i places del municipi de Sant Martí Sarroca els propers 12 mesos. Aquesta és la primera vegada que Mas Albornà gestiona la neteja en aquesta localitat.

En un acte protocolari, l’alcalde de la localitat, Ramon Carbó i el gerent de la Fundació, Xavier Cartanyà han signat aquest acord, el qual permetrà la inserció laboral de tres operaris de neteja i de suport. Així, a partir de l’u juliol, i cinc cops per setmana, una brigada de 3 persones realitzarà la neteja manual del municipi, el buidat de papereres, el manteniment dels escocells i el voltant dels contenidors.

El consistori de Sant Martí Sarroca, doncs, se suma a la quinzena d’ajuntaments de la comarca en confiar en la professionalitat i el bon fer del servei de neteja viària, un servei que dóna feina a més d’una seixantena de persones, consolidant-lo com a referent el en binomi qualitat i responsabilitat.


MAS ALBORNÀ I LA SEVA EMPREMTA

Mas Albornà es dedica des de fa més de 40 anys a la integració social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental. És un col∙lectiu de vora 350 persones i una de les empreses més grans de la comarca, amb 270 treballadors en plantilla. Des de sempre, s’ha apostat pel treball com a eina d’inserció i encaminat les polítiques i accions cap aquest vessant.

 S’ha consolidat com la principal empresa de serveis dirigits als consistoris i no han parat de créixer.  D’aquesta manera, a dia d’avui es pot dir que són jardiners, educadors ambientals i gestors de deixalleries així com que pinten i netegen la majoria de carrers de l’Alt Penedès. En aquest sentit, treballa per 23 dels 27 ajuntaments de la comarca.

S’han posicionat com un agent generador d’ocupació a la comarca, ja que no només fomenten la creació de llocs de treball sinó que aportem riquesa al territori, de manera directa o indirecta a través de la xarxa de proveïdors, clients i serveis prestats. Així, per exemple, més de 80.000 persones a la comarca es beneficien dels serveis de neteja i pintura de carrers, gestió de deixalleries i jardineria.

Més informació.
| Cristina Barbacil Mestres | Directora de comunicació i projectes
comunicacio@masalbora.org | www.masalborna.org | t. 902 19 11 04 | f. 93 818 13 52
Seguiu-nos: Twitter: @masalborna | FB: masalborna

dimecres, 6 de juny del 2012

Noves activitats i degustacions a La Fageda


Des del 2 de juny, La Fageda amplia l’oferta de visites guiades per a famílies i particulars amb una degustació de productes de la cooperativa i noves activitats.
Les famílies i particulars que ens visitin es trobaran un Servei d’Atenció al Visitant (SAV) renovat de dalt a baix. Les visites a les nostres instal·lacions s’han centrat fins ara en un recorregut guiat per la granja i la fàbrica, el que permet entendre com transformem la llet en iogurts i postres, així com els diferents processos d’elaboració i fermentació.
D’aquí pocs dies, les vaques i el vedells de la nostra granja hauran de compartir protagonisme amb noves i delicioses activitats. I és que, en acabar la visita, us proposarem entaular-vos i fer una degustació amb productes de La Fageda, incloses les melmelades, que encara no estan al mercat! Hem habilitat un espai ampli i diàfan per als nostres visitants amb l’objectiu de gaudir plegats de 4 tastos i d’una breu explicació.
En lloc de les màquines de “vending”, hem reservat una part de taulell per oferir-vos coca de iogurt de la Consol (la nostra cuinera!), així com tapes per maridar amb les nostres melmelades dolces i agredolces. També hem fet millores a l’exterior de l’espai de visites amb taules ombrejades i gespa renovada.
La nova oferta gastronòmica permetrà donar feina durant el cap de setmana a 5 treballadors del Centre Especial de Treball de La Fageda. Tots nosaltres ens trobem molt il·lusionats amb l’aventura que estem a punt d’engegar i esperem deixar-vos embadalits amb les degustacions!
Us recordem que les visites per a famílies i particulars tenen lloc els caps de setmana i festius (vegeu enllaç). Durant els períodes de vacances escolars també fem visites entre setmana, sempre sota reserva. La visita, degustació inclosa, dura 1h15 aproximadament, i té un preu de 4€ per als adults, 2€ per als joves de 11 a 18 anys, essent gratuïta de 0 a 10 anys.

 


Font: El bloc de La Fageda

Gran acollida i participació a la III Jornada de Portes Obertes de La Tavella

 4 de Juny 2012  

Més de 500 persones van decidir no perdre’s la Jornada de Portes Obertes que La Tavella havia organitzat aquest passat dissabte. Des de les 10:00 i fins les 18 hores la finca de Cànoves i Samalús va ser un degoteig de cistellaires i curiosos que volien conèixer de ben a prop el nostre projecte.
Espai de degustació de productes ecològics i de l’economia social, activitats engrescadores en plena natura i inauguració oficial del galliner. Aquests serien bàsicament els tres eixos centrals de la jornada. Una jornada que evidentment no hagués estat el mateix sense el vostre recolzament i compromís. Per aquest motiu hem elaborat un breu vídeo perquè valoreu vosaltres mateixos el que plegats estem aconseguint!

Aprofitem aquestes línies per anunciar-vos que els guanyadors de les cistelles mixtes de 5-7 kg que vam sortejar durant el dissabte són els corresponents als números: 19, 33 i 239! La nostra enhorabona amics! Ens haureu de fer arribar el número escanejat a hola@latavella.cat i les vostres dades de contacte. Quan ho rebem ens posarem en contacte amb vosaltres per lligar l’entrega (els números van ser escollits pel programa http://www.random.org/).

De nou, gràcies a tots per la vostra confiança i fins la propera!

Vegueu el vídeo fent un clic aquí.

Font: Bloc de La Tavella.

Pintura Viària a La Pobla de Mafumet


La Fundació Onada amplia la seva cartera de clients, amb el nou contracte realitzat amb l'Ajuntament de La Pobla de Mafumet. A finals de maig van iniciar les activitats de pintura viària en el municipi, realitzant la senyalització vial dels carrers colindants de la ciutat. Les   tasques les van realitzar  en el transcurs d'una setmana, i per aconseguir-ho van comptar amb el suport de l'equip de pintura viària de la Fundació Santa Teresa.

Aquest projecte ha permès el sosteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat psíquica i física del Centre Especial de Treball.