dijous, 15 de desembre del 2011

Viver de Bell-lloc de Cardedeu, empresa ètica de l'any

Els Premis Proteus destaquen la tasca d'integració social que realitza el centre des de 1983.

 
 El gerent del Viver, Carlos Sopeña, aquest dilluns al vespre.
Foto: Premis Proteus d'Ètica

El Viver de Bell-lloc de Cardedeu, que té com a finalitat la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental sever, va ser distingit aquest dilluns al vespre com a empresa ètica de l'any pel jurat dels tercers Premis Proteus d'Ètica, uns guardons que busquen destacar persones i institucions per la seva aportació ètica a la societat. El guardó va ser lliurat a Carlos Sopeña, gerent del viver, que funciona des del 1983 i que compta amb una plantilla més de 100 treballadors, uns 70 dels quals amb discapacitat. El jurat va destacar la doble aposta del viver, l'àmbit d'actuació del qual es circumscriu a tot el Vallès Oriental; és a dir, "comerç ecològic de proximitat i integració social i laboral de discapacitats mentals".
Per la seva banda, l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, la corresponsal de premsa a l'Afganistan, Mònica Bernabé i el corredor de ral·lis Isidre Esteve, són les tres personalitats ètiques de l'any en els àmbits social, cultural i esportiu. Els premis es van lliurar en un acte celebrat al Col∙legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, a Barcelona.
Als tres guanyadors en la categoria de Personalitat de l'Any, i al Viver de Bell-lloc, es sumen els guardonats en les altres categories col∙lectives dels Premis: la comunitat de Sant’Egidio (Projecte social), el Cor Vivaldi (Projecte pedagògic) i la revista Cavall Fort (Cultura i comunicació). A més, també es va reconèixer a Maria Victòria Molins, religiosa teresiana dedicada a la tasca social al barri barceloní del Raval, qui va rebre el premi Valors a tota una trajectòria. Els premiats van ser escollits per un jurat format per catedràtics i doctors en Filosofia i Ètica, a partir de les propostes rebudes per la iniciativa popular i per un comitè d'experts.


dijous, 1 de desembre del 2011

L’Associació Sant Tomàs busca nous socis a canvi de molts avantatges


Un bon exemple de campanya de captació de nous socis que destaca
el treball en equip i que implica al territori
NOTA DE PREMSA

Dimecres 30 de novembre a ¼ de dues del migdia, el president de l’Associació Sant Tomàs; Toni Ramírez, el director de comunicació de l’entitat; Jordi Llauradó, el responsable del voluntariat i atenció als socis, Jordi Molas i el Director de Zona de Vic de CatalunyaCaixa; Sr. Jesús Sanz Pradas han presentat la campanya per la captació de nous socis, a Vic.

Emmarcat pel Dia Internacional de la Discapacitat del proper 3 de desembre, l’Associació engega  una campanya per trobar nous socis que es vulguin adherir amb el seu suport a l’Associació Sant Tomàs.

La campanya rep el nom de: l’equip et necessita, ajuda’ns a guanyar! . Jordi Llauradó, com a responsable de comunicació de l’entitat, ha explicat que juntament amb els dissenyadors, es va  voler trobar un paral·lelisme entre el què pot arribar a ser un equip de futbol i l’Associació com Sant Tomàs, on el treball en equip és cabdal pel seu funcionament.

L’objectiu del briefing era clar: trobar més socis que vulguin ser partícips del projecte de Sant Tomàs, i que aquests al mateix temps puguin gaudir d’uns avantatges. Aquests avantatges es plasmen amb l’obsequi d’un llibre, aportat per RBA editors, i donar l’opció al soci de fer-se un carnet identificatiu que permetrà obtenir uns avantatges i descomptes a un ampli ventall d’establiments de dins i fora de la comarca.  Qualsevol soci ho pot sol·licitar a través de la web www.santtomas.cat/carnetsoci o a les oficines centrals de l’entitat.

El responsable d’explicar els detalls del carnet, una targeta de crèdit Mastercard, ha estat el Director de Zona de Vic de CatalunyaCaixa, el qual ha explicat que la targeta és gratuïta per a tothom, és a dir, sense comissions i que CatalunyaCaixa permet vincular la targeta a qualsevol compte de qualsevol altre entitat financera.

A més, els titulars de les targetes gaudeixen d’avantatges, com un 3% de descompte en gasolina a les estacions de servei BP o la participació en el Programa Més Per Tu, el qual genera punts, en base a l’ús de la targeta, que es poden bescanviar per diners en efectiu, obsequis d’un catàleg de regals, entrades d'espectacles i descomptes promocionals. Altres avantatges vinculats a la targeta són poder gaudir de condicions financeres preferents, obtenint una millor remuneració en dipòsits, així com un millor tracte en comissions. A més, el titular podrà gaudir de descomptes en entrades i espectacles a través del servei Telentrada.

Jordi Molas, el responsable de voluntariat i atenció al soci ha explicat la importància de la vinculació d’aquesta trentena d’entitats i totes les que s’hi vulguin adherir. També ha remarcat que un 0,1% de totes les compres que es facin mitjançant el carnet financer de Sant Tomàs, s’ingressaran al compte de l’Associació. O sigui, com més s’utilitzi la targeta, més ingressos per Sant Tomàs. 

Per part seva, el president Toni Ramírez, ha mostrat la seva satisfacció pel llançament de la campanya. Ha agraït la implicació de CatalunyaCaixa i de totes les més de 30 entitats adherides al descompte i ha demanat la col·laboració de tothom per fer-se soci de Sant Tomàs. També ha volgut remarcar que l’Associació no feia una campanya d’aquestes característiques des dels anys 70 quan, a través d’una campanya de captació de fons es va poder comprar la finca de Sant Tomàs de Riudeperes, a Calldetenes.

La campanya comptarà amb cartells i tríptics que es podran veure per tota la comarca. Un restyling de la web per donar-li una nova imatge i el suport de les xarxes socials com és el facebook, que ja està en marxa des de fa uns dies. S’esperen aconseguir 500 socis, entre empreses i particulars, des d’ara fins a finals de 2012.

Després de la presentació oficial de la campanya, s’ha aprofitat per fer una foto de grup amb tots els comerços, empreses i entitats assistents.

Font: Comunicació Sant Tomàs

Visita de la delegada de Benestar i Familia a Viver de Bell-lloc



El passat dia 15 de novembre, Carme Canela, Delegada Territorial de Barcelona del Departament de Benestar Social i Família va visitar les diferents instal·lacions de la nostra entitat. Varem passar per la llar residència on viuen 16 persones, on va poder comprovar el bon estat de les instal·lacions i en particular de les habitacions que li varen ensenyar els residents. Tot en perfecte estat de visita.

Després ens varem desplaçar fins a La Tavella, finca d’Agricultura Ecològica, per acabar finalment a les instal·lacions de la Pineda (viver i oficines corporatives).

La Carme va tenir l’oportunitat de conèixer de prop els projectes de l’entitat, sobre tot en relació als diferents projectes de vida independent de 4 dels usuaris de la llar residència.

Va ser un dia extremadament plujós (a Cardedeu varen caure mes de 60 litres) pel que la visita va ser una mica accidentada.

A la propera primavera, amb un temps segur més agradable, tornarem a tenir a la Carme amb nosaltres.

Font: Bloc cròniques del viver


La Fundació Santa Teresa posa en marxa un nou Servei de Teràpia Ocupacional a Calafell

El passat dia 2 de novembre la Fundació Santa Teresa del Vendrell va posar en marxa un nou Servei de Teràpia Ocupacional (STO) a Calafell, amb l’objectiu d’apropar els seus serveis a la població on resideixen  les persones ateses.
Inicialment el servei està ubicat a la Llar de jubilats de Calafell Poble a l’espera de la construcció d’unes noves instal·lacions.

Participació de les entitats de Sinergrup a les comisions laboral i d’atenció diürna de Dincat



El passat 10 de novembre es van fer les eleccions de Dincat per la junta de govern, les delegacions territorials i les comisions sectorials.
En aquesta ocasió  entitats de Sinergrup s’han presentat i han sortit escollides per participar en les comisions sectorials laboral i d’atenció diürna.
Concretament a la comisió laboral han estat escollits Ricard Matas (Fundació Tallers) i Carlos Sopeña (Associació Viver de Bell-lloc).  A la comisió d’atenció diürna hi participarà la Isabel Mañero (Fundació Tallers) i la Marta Xatruch (Fundació Santa Teresa del Vendrell/Sinergrup).
En aquestes comisions es treballa per objectius a partir de les necessitats del nostre sector, i en aquesta ocasió en els ambits laboral i dels serveis d’atenció diürna. Ser-hi representats és important per contribuir a la millora del nostre sector i disposar d’informació de primera mà que pugui afectar a la gestió dels nostres serveis i entitats.