dimarts, 25 de maig del 2010

Èxit de la presentació del grup Dincat


El passat 20 de maig, el president de la Generalitat, José Montilla, va presidir l’acte públic de presentació de Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya). A més del president Montilla, van acompanyar les entitats de Dincat al CaixaForum representants de les administracions catalanes com les conselleres de Treball, Mar Serna, i d’Acció Social, Carme Capdevila, el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, i diputats dels grups representats al Parlament català. També hi va assistir la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, i nombrosos membres d’organitzacions d’aquest sector.

A banda dels discursos del president de la Generalitat i dels presidents de les tres entitats fundadores de Dincat (Josep Gomis, de la Federació APPS, Efrèn Carbonell, de Coordinadora de Tallers i Lola de la Fuente, de l’Associació Empresarial APPS), l’acte va comptar amb una actuació del grup de dansa Fundació Psico-Art, format per persones amb discapacitat intel.lectual, i va ser conduit pel periodista i escriptor Màrius Serra.

A l'acte, també es va projectar el vídeo de presentació de Dincat. Us deixem l'enllaç del nostre canal Youtube.

dilluns, 24 de maig del 2010

Premiats per Qualidès



Mas Albornà ha estat premiada per Qualidès per la seva tasca d’integració social i laboral de les persones amb discapacitats i malalties mentals de la comarca. I especialment pel projecte educatiu “Viu la Vinya”.


L’associació Qualidès (síntesi de les paraules “qualitat” i “penedès”) ha lliurat per primera vegada els premis Passaport. Es tracta d’una manera de “reconèixer a la gent que treballa per potenciar el món del vi, i en concret els vins del Penedès, o bé penedesencs reconeguts i que per tant donen a conèixer el Penedès allà on van”, expliquen fonts de Qualidès.


El projecte Viu la Vinya, en col·laboració amb Bodegues Torres, és una iniciativa pionera de descoberta del món de la vinya i el seu entorn a través d’activitats i tallers desenvolupats a unes instal·lacions al cor del Penedès. El factor humà del projecte (els monitors són de Mas Albornà) aporten el valor afegit al projecte.


Aquesta associació creada el 2004 agrupa diferents cellers interessats en mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l’entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món. En concret, els cellers que formen part de Qualidés són Can Feixes, Jean León, Gramona, Albet i Noya, Mas Comtal, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura i Augustus.


S’han otorgat 9 premis Passaport, el mateix nombre que cellers integren Qalidès, que donan als receptors la possibilitat de rebre un lot de vins únics d’aquests cellers.


L’acte d’entrega de premis s’ha fet aquest dijous al Castell de Sant Marí Sarroca, presidit pel conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, i el director general de l’Incavi, Oriol Guevara.


Per part de Mas Albornà hi van assistir el president de la Fundació, Martí Solé (qui va recollir el premi) i Xavier Cartanyà, el gerent.

dijous, 13 de maig del 2010

Fundació Onada fa un balanç positiu del seu pla mediambiental



El projecte «Recollida selectiva d’oli domèstic vegetal » es va posar en marxa l’any 2005 des de Tarragona


La Fundació Privada Onada porta cinc anys treballant en el projecte «La Gestió de residus», i segons l’entitat es pot fer un balanç molt positiu de com ha estat fins ara. En aquest temps la fundació ha aconseguit conscienciar les persones properes a l’entitat i el conjunt de la població sobre la necessitat que té la nostra societat de disminuir l’impacte mediambiental, en aquest cas, amb la recollida selectiva d’olis d’origen vegetal. Des de la seva posada en marxa, aquest servei ha fomentat l’ocupació de persones amb risc d’exclusió sociolaboral, i ha creat una plantilla de quatre persones fixes. Quant a clients, l’Ajuntament de Torredembarra va ser el primer, i con posterioritat han aconseguit sis ajuntament més: la Canonja, Constantí, Salou, la Riera de Gaià, el Morell i el Creixell. La quantitat de litres que s’han recollit ha anat augmentant a mesura que s’hi han afegit nous clients, de tal manera que l’any 2008 es van recollir 17495 litres, l’any 2009 van ser 22658 litres, i només en el que porten d’any ja s’han recollit vora 6.000 litres.
Pel que fa a projectes de futur, l’entitat vol consolidar-se d’una manera progressiva, perfeccionant els processos, donant valor afegit a la seva tasca i créixer en nombre de clients, a més de poder expandir-se a altres comarques mitjançant convenis amb altres fundacions.
L’any 2005 la Fundació Privada Onada va donar a conèixer el seu projecte «Recollida selectiva d’oli domèstic vegetal » amb l’objectiu de consolidar nous llocs de treball per persones amb discapacitat, oferint-los la formació necessària per la recollida selectiva d’olis d’origen vegetals i al mateix temps disminuir l’impacte ambiental que generen aquests residus per la nostra societat.
La finalitat d’aquesta activitat és el reciclatge d’aquests olis, ja sigui per la producció de combustible biodièsel amb la recollida d’aquests als nuclis de població del nostre territori i el posterior transport a un punt d’emmagatzematge, que es facilita a un gestor autoritzat, en aquest cas Compalsa, que s’encarrega de la fase de reutilització del residu, per després barrejar-se amb combustible dièsel obtenint rendiments similars en els motors dièsel però amb menor contaminació. A més, també s’utilitzen per la fabricació pròpia de sabó artesanal, que es duu a terme a la mateixa fundació.

dimecres, 12 de maig del 2010

La Fageda entre les 100 empreses amb més reputació corporativa d'Espanya


El Passat 12 d'abril és va fer públic a Madrid el 10è Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (MERCO) que inclou per primera vegada la cooperativa La Fageda i la situa en el lloc 69, per davant d'empreses com Apple, El Bulli, Planeta o Carrefour, en el rànquing de les 100 empreses amb més reputació corporativa d'Espanya.

Des de Sinergrup donem la nostra enhorabona a La Fageda per aquest reconeixement.

La puntuació per grups d'interès mostra la següent taula de líders:

Google: la millor per als analistes financers.
El Bulli: la millor per a les associacions de consumidors.
La Fageda: la més ètica i responsable.
Google: la que té millor qualitat laboral.
El Corte Inglés: la preferida per la població general.
La Caixa: la millor per treballar.
Sabadell Atlántico: la més transparent.

La metodogia aplicada per arribar a aquests resultats és la següent:

· 1.448 directius empresarials van respondre el qüestionari.
· 6 mostres d'experts van avaluar les 100 empreses:
· 144 analistes van valorar els seus resultats econòmics.
· 109 representants d'ONG van avaluar la RSC.
· 100 membres de sindicats van valorar la reputació interna.
· 102 membres d'associacions de consumidors la qualitat comercial.
· 80 periodistes d'informació econòmica la transparència informativa.
· 50 líders d'opinió van avaluar la reputació dels 100 líders.
· 8.824 ciutadans van valorar les empreses (Tracking Merco).
· 7.100 empleats, 1.000 universitaris, 500 alumnes d'escoles de negocis, 1.120 de població general i 73 responsables de RH van valorar la reputació interna (Merco Persones).

Tècnics d'anàlisi i investigació han valorat, mitjançant avaluació directa, a 69 de les 100 empreses.

El Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (MERCO) és un instrument d'avaluació reputacional similar al que publica Fortune als Estats Units. Des de 1999, Merco s'ocupa de mesurar la reputació de les empreses que operen a Espanya. Deu anys després és un dels monitors de referència en el món.